Ce este masajul sportiv?
Masajul sportiv este o tehnică fizioterapeutică care se concentrează pe zonele corpului care primesc un impact mecanic mai mare și / sau uzură ca urmare a mișcărilor repetitive și a contactelor intense specifice fiecărui sport.

Masajul pentru sportivi este un instrument profesional care ajută la optimizarea performanței musculare, prevenirea și tratarea leziunilor, reducerea oboselii, eliminarea toxinelor (cum ar fi acidul uric, care se acumulează în cantități mari între țesuturi după activitatea fizică) și promovarea circulației sângelui în zonele cu tensiune și rigiditate mai mare.

Este o practică benefică pentru sportivii de tot felul și mai ales pentru cei cu probleme specifice precum „genunchii alergătorului”, „umărul înghețat”, lacrimi și periostită tibială, printre altele.

Dacă pentru prima dată aveți în vedere un masaj sportiv, aici veți găsi tot ce trebuie să știți despre el.

Cum faci un masaj sportiv?
Masajul sportiv seamănă mai mult cu masajul de țesut adânc și drenaj limfatic decât masajul relaxant tipic. Cu toate acestea, intensitatea este modulată cu mare precizie în funcție de daunele pe care grupurile musculare le-au primit sau de tipul de pregătire de care au nevoie.

Manevrele sunt adesea lente, largi și adânci, includ vibrații, percuții, frecare și frământare și implică adesea mișcarea completă a membrelor. De asemenea, este obișnuit să se utilizeze un anumit tip de cremă sau gel cu efecte analgezice și / sau antiinflamatoare.

Tipuri de masaj sportiv
Masajele sportive pot fi clasificate în patru funcții principale:

(Pre-Sportiv) Masaj sport pre-antrenament: Ajută la relaxare și pregătirea corpului pentru a îmbunătăți performanța și rezistența în timpul antrenamentelor de rutină, precum și pentru a preveni rănile. De obicei, se face cu câteva ore înainte sau chiar imediat înainte de antrenament.

(Pre-Sportiv) Masaj sportiv înainte de competiție: trebuie făcut între douăzeci și patru și șase ore înainte de o competiție sau un eveniment sportiv. Obiectivul său principal este de a crește circulația sângelui, oxigenarea, temperatura și elasticitatea musculară, pregătind corpul să funcționeze adecvat în condiții de activitate foarte intensă.

(Post-Sportiv) Masaj sportiv post-competiție: Obiectivul său este de a ameliora contracturile, de a scurge toxinele eliberate de efortul organismului și de a promova circulația sângelui și oxigenarea în mușchii care au primit cel mai mare impact, reducând timpul de recuperare. Are loc între treizeci de minute și opt ore după o competiție.

(Post-Sportiv) Masaj sportiv de mentenanță: Se efectuează în fiecare săptămână sau la două săptămâni pentru a preveni și trata contracturile, pentru a reduce oboseala musculară acumulată și pentru a menține elasticitatea. Poate fi folosit și ca masaj de decontractare de rutină.

Efectele masajului sportiv
Protejează mușchii și previne rănile
Crește proprietățile viscoelastice ale țesutului conjunctiv
Promovează o recuperare mai rapidă după leziuni
Reduce spasmele musculare, crampele și hipertensiunea
Eliberează endorfine și crește bunăstarea emoțională
Ajută la drenarea toxinelor și a cataboliților
Ajută la menținerea elasticității și flexibilității
Înmoaie țesutul cicatricial
Creșteți performanța fizică înainte de antrenament sau competiție
Reduce senzația de oboseală și durere după antrenament sau concurs

Masaje sportive profesionale acasă
La Tropical Masaj sănătatea și integritatea dvs. sunt prioritatea noastră, de aceea toți experții noștri care efectuează masaje sportive sunt terapeuți certificați în mâinile cărora vă puteți plasa cu încredere deplină. Pur și simplu înregistrați-vă aici, alegeți tipul de masaj la domiciliu pe care îl doriți și programați-vă sesiunea în orașul Sibiu.

Găsiți masajul ideal

Ce spun pacientii

Rareș Neamțiu
Rareș Neamțiu
Manager Ota
Read More
Eugen este profesionist, se ocupă de diferite tehnici cu ceea ce face o treabă completă și eficientă. Am mers cu o durere de spate care nu mi-a permis să dorm bine și am ieșit complet usurat și durerea nu a reapărut. Complet recomandat dacă sunteți în căutarea unui serviciu excelent, a unui profesionist excelent și a unui masaj de calitate.
Rosmery Gonzáles
Rosmery Gonzáles
Asistent Tehnic
Read More
MINUNAT! Sunt din Bolivia, așa că numele Tropical Masaj mi-a atras atenția. Eugen este minunat și foarte profesionist. Am primit masajul hawaian și mă relaxez destul de mult !! Elementele arată curate, organizate, nu credeam că casa mea ar putea fi un SPA. Cu siguranță voi reveni cu acest serviciu din nou.
Ana și Dani
Ana și Dani
 
Read More
Masajul a fost spectaculos, muzica, aroma m-au făcut să mă deconectez, am eliberat tensiunea și, de asemenea, am intrat intr-o stare de relaxare desavarsita. Îl recomand 100% Suntem pregătiți pentru o altă sesiune. Mulțumesc. 😁😁
Previous
Next

¿Qué es el masaje deportivo?

El masaje deportivo es una técnica fisioterapéutica que se enfoca a las zonas del cuerpo que reciben mayor impacto mecánico y/o desgaste como consecuencia de los movimientos repetitivos y contactos intensos específicos de cada deporte.

El masaje para deportistas es una herramienta profesional que ayuda a optimizar el rendimiento muscular, prevenir y tratar lesiones, disminuir la fatiga, eliminar toxinas (como el ácido úrico, que se acumula en grandes cantidades entre los tejidos luego de la actividad física) y a promover a la circulación de la sangre en las zonas con mayor tensión y rigidez.

Se trata de una práctica benéfica para atletas de todo tipo, y especialmente para aquellos con problemas específicos como “rodillas de corredor”, “hombro congelado”, desgarres y periostitis tibial, entre otras.

Si es tu primera vez considerando un masaje deportivo, aquí encontrarás todo lo que necesitas saber al respecto.

¿Cómo se hace un masaje deportivo?

El masaje deportivo se parece más al masaje de tejido profundo o deep tissue y de drenaje linfático, que al típico masaje relajante. Sin embargo, la intensidad se modula con gran precisión de acuerdo al daño que hayan recibido los grupos musculares o el tipo de preparación que necesiten.

Las maniobras suelen ser lentas, amplias y profundas, incluyen vibraciones, percusiones, fricciones y amasamientos, y con frecuencia implican el movimiento completo de las extremidades. También es frecuente que se utilice algún tipo de crema o gel con efectos analgésicos y/o antiinflamatorios.

Tipos de masaje deportivo

Los masajes deportivos se pueden categorizar en cuatro funciones principales:

 (Pre-Sportiv) Masaje deportivo previo al entrenamiento: Ayuda a relajar y preparar el cuerpo para mejorar el rendimiento y la resistencia durante un entrenamiento de rutina, así como prevenir lesiones. Suele realizarse un par de horas previas o incluso inmediatamente antes del entrenamiento.

(Pre-Sportiv) Masaje deportivo pre competición: Debe realizarse entre veinticuatro y seis horas antes de una competición o evento deportivo. Su objetivo principal es incrementar la circulación sanguínea, la oxigenación, temperatura y elasticidad muscular, preparando al cuerpo para rendir adecuadamente en condiciones de actividad muy intensa.

(Post-Sportiv) Masaje deportivo post competencia: Su objetivo es aliviar contracturas, drenar las toxinas liberadas por el esfuerzo del cuerpo y promover la circulación de la sangre y oxigenación en los músculos que recibieron mayor impacto, reduciendo el tiempo de recuperación. Se realiza entre treinta minutos y ocho horas después de una competición.

(Post-Sportiv) Masaje deportivo de mantenimiento: Se realiza cada semana o cada dos semanas para prevenir y tratar contracturas, disminuir la fatiga muscular acumulada y mantener la elasticidad. También puede utilizarse como masaje descontracturante de rutina.

Efectos del masaje deportivo

  • Protege los músculos y previene lesiones
  • Aumenta las propiedades viscoelásticas del tejido conjuntivo
  • Promueve una recuperación más rápida de las lesiones
  • Reduce los espasmos, calambres e hipertono muscular
  • Libera endorfinas e incrementa el bienestar emocional
  • Ayuda a drenar toxinas y catabolitos
  • Ayuda a mantener la elasticidad y la flexibilidad
  • Suaviza el tejido cicatricial
  • Incrementa el rendimiento físico antes de un entrenamiento o competición
  • Disminuye la sensación de fatiga y el dolor después de un entrenamiento o competición

Masajes deportivos profesionales a domicilio

En Tropical Masaj tu salud y tu integridad son nuestra prioridad, por eso todos nuestros expertos que realizan masajes deportivos son terapeutas certificados en cuyas manos puedes ponerte con toda confianza. Simplemente regístrate aquí, elige el tipo de masaje a domicilio que quieres y agenda tu sesión en la Ciudad Sibiu.