Ce este masajul hawaiian?

Această tehnică extrem de energizantă, cunoscută și sub numele de Lomi lomi și practicată de vindecătorii hawaiieni, este plină de filosofia „Huna”. Este un principiu hawaian care consideră că fiecare ființă vie caută dragoste și armonie, acest masaj transmite acel principiu prin realizarea unor atingeri afectuoase care transportă un maxim de bunătate și energie pozitivă.

 

Cum este experiența unei sesiuni de masaj hawaiian?

În mod tradițional, masajul începe cu maseurul sprijinindu-și mâinile pe corpul pacientului, fără să le miște, și cerându-i să descrie problemele de care vrea să scape în timp ce respiră adânc pentru a se relaxa. Acest ritual poate fi însoțit de un cântec sau de o rugăciune.

Pacientul trebuie să stea întins pe o masă de masaj. Masajele se efectuează în mod intuitiv în funcție de nevoile și de bolile pacientului, deci nu există două tipuri identice de masaj hawaian, cu toate acestea, terapeuții sunt de acord cu aceeași practică a unor mișcări comune.

Masajul se face cu mâinile, antebrațele, coatele și pumnii, efectuând mișcări ritmice și fluide. Mișcări extinse de frământare și netezire vor călători pe corpul pacientului pentru a simula un efect de „undă” pe tot corpul. Mai multe zone pot fi tratate în același timp, de exemplu, în timp ce o mână are grijă de umăr și ceafă, cealaltă poate pune presiune pe șold. De aceea, această tehnică necesită precizie și, mai presus de toate, experiență din partea maseurului pentru a obține o senzație de relaxare intensă, deoarece creierul este dificil să se concentreze pe două zone în același timp. Persoana masată trebuie doar să se lase și să se bucure de masaj.

Maseurul execută mișcări cunoscute sub numele de „hula” (dans hawaian), astfel încât „Mana” (conceptul de energie hawaiană) să circule între el și pacient, iar camera să fie plină de energie. Această practică poate fi însoțită și de cântări și exerciții de respirație sincronizate între cele două persoane.

Se folosesc articole de îmbrăcăminte subțiri, în acest fel, maseurul poate aplica o cantitate mare de ulei de masaj. Un ulei parfumat cu mirosuri exotice este complementul perfect pentru uleiurile esențiale.

 

Care sunt beneficiile masajului hawaiian?

Acest masaj, practicat în originile sale între membrii aceleiași familii sau în temple pentru călătorii trecători, are puterea de a face persoana care îl primește să se simtă iubită. Oamenii care efectuează în prezent această tehnică recunosc latura sa rituală prin faptul că corpul este tratat ca ceva sacru așezat pe altar reprezentat de masa de masaj.

Tradiția șamanică hawaiană recunoaște o legătură între corp și spirit, motiv pentru care consideră că tensiunea musculară și stresul pot fi rezolvate în același timp.

Mușchii se relaxează și primesc mai mult oxigen datorită stimulării circulației sanguine și limfatice, permițând pacientului să experimenteze un adevărat sentiment de bunăstare și relaxare.

 

Masaj Hawaiian la domiciliu

La Tropical Masaj este foarte ușor să vă programați masajul relaxant acasă astăzi sau în orice zi a săptămânii pe care doriți să vă răsfățați și să vă oferiți odihna pe care o meritați. Pur și simplu înregistrați-vă pe platforma noastră web, alegeți tipul de masaj pe care îl doriți și programați-vă sesiunea în Mexico City, Playa del Carmen, Cancun și Guadalajara.

Masajul anti-stres este completat cu muzică moale și relaxantă adusă de terapeuții noștri sau cu muzica la alegere.

Găsiți masajul ideal

Ce spun pacientii

Rareș Neamțiu
Rareș Neamțiu
Manager Ota
Read More
Eugen este profesionist, se ocupă de diferite tehnici cu ceea ce face o treabă completă și eficientă. Am mers cu o durere de spate care nu mi-a permis să dorm bine și am ieșit complet usurat și durerea nu a reapărut. Complet recomandat dacă sunteți în căutarea unui serviciu excelent, a unui profesionist excelent și a unui masaj de calitate.
Rosmery Gonzáles
Rosmery Gonzáles
Asistent Tehnic
Read More
MINUNAT! Sunt din Bolivia, așa că numele Tropical Masaj mi-a atras atenția. Eugen este minunat și foarte profesionist. Am primit masajul hawaian și mă relaxez destul de mult !! Elementele arată curate, organizate, nu credeam că casa mea ar putea fi un SPA. Cu siguranță voi reveni cu acest serviciu din nou.
Ana și Dani
Ana și Dani
 
Read More
Masajul a fost spectaculos, muzica, aroma m-au făcut să mă deconectez, am eliberat tensiunea și, de asemenea, am intrat intr-o stare de relaxare desavarsita. Îl recomand 100% Suntem pregătiți pentru o altă sesiune. Mulțumesc. 😁😁
Previous
Next

¿Qué es el masaje hawaiano?

Esta técnica tremendamente energizante conocida también como Lomi lomi y practicada por los sanadores hawaianos está impregnada de la filosofía «Huna». Se trata de un principio hawaiano que considera que todo ser vivo busca el amor y la armonía, este masaje transmite ese principio con la realización de toques afectuosos que transportan un máximo de bondad y energía positiva.

 

¿Cómo se desarrolla una sesión de masaje hawaiano?

Tradicionalmente, el masaje comienza con el masajista apoyando sus manos sobre el cuerpo del paciente, sin moverlas, y pidiéndole que describa los males de los que quiere deshacerse mientras respira profundamente para relajarse. Este ritual puede ir acompañado de un canto o una oración.

El paciente debe estar acostado sobre una camilla de masaje. Los masajes son normalmente realizados de forma intuitiva según las necesidades y los males del paciente, por lo que no existen dos tipos de masaje hawaiano idénticos, sin embargo, los terapeutas están de acuerdo en la misma práctica de algunos movimientos comunes.

El masaje se realiza con las manos, los antebrazos, los codos y los puños, realizando movimientos rítmicos y fluidos. Amplios movimientos de amasado y suavizado recorrerán el cuerpo del  paciente para simular un efecto de «ola» por todo el cuerpo. Varias zonas pueden ser tratadas al mismo tiempo, por ejemplo, mientras que una mano se ocupa del hombro y la nuca, la otra puede ejercer presión en la cadera. Es por ello que esta técnica demanda precisión y sobre todo experiencia por parte del masajista para conseguir una sensación de relajación intensa, dado que es difícil para el cerebro concentrarse sobre dos zonas al mismo tiempo. La persona masajeada no tiene más que dejarse llevar y disfrutar del masaje.

El masajista realiza unos movimientos conocidos como «hula» (baile hawaiano) para que el «Mana» (concepto de energía hawaiano) circula entre entre él y el paciente, y la habitación este llena de energía. Esta práctica puede además acompañarse de cánticos y de ejercicios de respiración sincronizados entre las dos personas.

Se utilizan prendas delgadas, de esta forma, el masajista puede aplicar una gran cantidad de aceite de masaje. Un aceite perfumado con olores exóticos es el complemento perfecto a los aceites esenciales. 

 

¿Qué beneficios aporta el masaje hawaiano?

Este masaje practicado en sus orígenes entre los miembros de una misma familia o en los templo para los viajeros de paso, tiene la facultada de hacer sentir amada a la persona que lo recibe. Las personas que realizan actualmente esta técnica reconocen su lado ritual en el hecho de que el cuerpo es tratado como algo sagrado situado sobre el altar representado por la camilla de masaje.

La tradición chamánica de Hawai reconoce una conexión entre el cuerpo y el espíritu, por lo que consideran que la tensión muscular y el estrés pueden resolverse al mismo tiempo.

Los músculos se relajan y reciben más oxígeno gracias a la estimulación de la circulación sanguínea y linfática, consiguiendo que el paciente experimente una verdadera sensación de bienestar y relajación.